Tata hazánk egyik gyöngyszeme, nagyon gazdag történelmi múltra tekint vissza. Minden túlzás és elfogultság nélkül jelenthetjük ki mindezt, de, hogy meg is győződjünk eme állítüs igazáról, mindenképp látogasson el városunkba!
A kellemes kikapcsolódáshoz kínálunk Önnek kényelmes, a város nevezetességeihez közeli apartmanokat.

A város történelméről és nevezetességeiről egy kisebb összefoglalót olvashat
Tata a Dunántúl északi részén, a Kisalföld és a Dunántúli-középhegység találkozásánál, a Gerecse és Vértes hegységek közt terül el.

Nevét, valószínűsíthetően Miskolz nemzetség Tota nevű tagjáról kapta, jelentése „emberek közössége”.
A város ősidők óta lakott, amit számos, ősemberre utaló régészeti lelet bizonyít. A hévforrás, és a kedvező feltétetlek mindig idevonzották az embereket.

A város gyönyörű fekvése, gazdag történelmi múltja, és lüktető jelene biztosítják a látnivalót minden érdeklődő számára. Tata közepén terül el az Öreg – tó, az év minden szakában különböző programokkal, látványossággal kecsegtet. Partján áll a Tatai vár, látványa naplementében feledhetetlen.
A vár mellett az Esterházy –kastély, Hősök tere, Tanoda tér, Kossuth tér, Kálvária – domb, Országgyűlési tér, Harangláb, Erzsébet rét, Angolkert, Cseke – tó, vízimalmok, Fényes fürdő,  és még számos látnivalót kínál Önnek, kedves látogató, ez a gyönyörű város, hazánk egyik gyöngyszeme.

Tatai Harangláb Kft. Tata. Minden jog fenntartva!